homepage | contact

Welkom bij de genealogie van Tamminga

Een volledige familiegeschiedenis van 2300 jaar

Stamboom onderzoek is nooit volledig af. Elke keer als je weer eens op zoek gaat vindt je wel iets nieuws. Vooral omdat heel veel archieven nu gedigitalisserd zijn en voor iedereen toegankelijk worden. Ook door te kijken naar bijvoorbeeld archieven en genealogie site's in Duitsland zorgen ervoor dat lege plekjes in de stamboom worden opgevuld en extra informatie en confirmatie ingevoegd kunnen worden. Door te blijven zoeken kan men ook fouten uit de stamboom halen, want fouten blijven er altijd insluipen. Maar we blijven zoeken tot we foutloos en volledig zijn.

Nieuws & Laatste onderzoek

24-05-2021

Vandaag heb ik de hand weten te leggen op "De jaarboeken van Nikolaas Westendorp, van de vroegste tijd to 1493 van en voor de PROVINCIE GRONINGEN". Een dubbelboek met bijna 1300 bladzijden. Ik heb er al een beetje doorheen gebladerd, en ik zie tussen 1300 en 1450 al veel aanknopingspunten voor de familie en hun voorouders. Het duurt nog wel even voor ik hier doorheen ben, maar ik zal geregeld deze site en het Groot Tamminga bijhouden.

Archieven

Sinds kort heb ik de site van Open Archief gevonden. Hierin staan veel archieven aangaande trouwen, dopen, sterfte en aanwijzingen. Via deze site kan men nu bevestigen dat vermoedelijke leden van de familie ook daadwerkelijk bij de familie horen. Tevens kunt u er handtekeningen zien van uw voorouders.

08-12-2020

Ik begin aan de opbouw van alle personen die in mijn stamboom voorkomen. Erst moet er een layout ontwikkelt worden waar ik alle gegevens in kan plaatsen. Daarna wordt de informatie en media erbij gehaald. Als laatste zoek ik in Open Archief documenten van geboorte, doop en trouwen die bij die personen horen. Zo komt er een volledig overzicht van iedereen die hiernaast genoemd is.

uitleg

Hiernaast ziet u in rechte lijn 2300 jaar familie geschiedenis. Deze is onderverdeeld in:

A: Voorouders - Toen de familie nog geen Tamminga genaamd was

B: Tamminga - In rechte lijn alle personen met de naam Tamminga

C: Zijtakken - Personen met de naam Tamminga niet in rechte lijn

Indien u op de naam klikt krijgt u in PDF form alle informatie van die persoon. Dit zijn alle data en datums, foto's, archiefstukken en een stamboom overzicht waar die persoon geplaatst is. Ik heb dit in PDF vorm gedaan zodat u het kunt downloaden en/of opslaan. Als laatste heb ik de volledige stamboom in Exel uitgewerkt, waarin u kunt zien hoe de familie zich ontwikkelt heeft.

 

Ik wens u veel plezier hiermee.

Zoek zoek en gij zult vinden. Het motto van de genealogie onderzoeker.